KİLİSE DÜĞÜNÜ SIK SORULAN SORULAR

Günümüz koşullarında Hristiyanlar ile Türklerin evlilik birliği görüşünde sıkça karşılaştığını görmekteyiz. Türkiye çapında yapılan evliliklerin birçoğu yabancı-Türk ilişkisini de öne çıkarmaktadır. Fakat kiliseye ve kilisede yapılan düğünlere yönelik araştırılan pek çok soru bulunmaktadır. Kilise düğünü sık sorulan sorular kapsamında soru başlıkları halinde inceleme yapacağız.

Teklif almak ve bize ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. 
Whatsapp'dan Yazın

You can use the links below to get a quote and contact us.
Write on WhatsApp

Kilisede Kimler Evlenebilir?

Kilisede kimler evlenebilir sorusu en popüler olanıdır. Kilisede Hristiyanlar, Ortodokslar, Katolikler, Ermeniler evlilik yapabilmektedir. Genel bakımdan çiftlerden birinin Hristiyan olması halinde de bu evliliklerin mümkün olabilmesi mümkündür. Ancak gereksinimleri bulunur.

Kilisede Evlenmek İçin Gereksinimler Nelerdir?

Kilisede evlenmek için gereksinimler nelerdir sorusu popüler sorulardan biri olup cevapları maddeler halinde aşağıdaki gibi belirtilmektedir.

  • DNI fotokopileri (Çiftlerden birinin pasaport ve ikametgahı)

  • Aile kitabı

  • Vaftiz edilmesi

  • Gelin ve damada ait gerçek doğum belgeleri

  • Statü ve inanç belgeleri

  • Söz alınması

  • Evlilik öncesi kursa gidilmiş olması

Genel bakımdan belirtilen maddeler ilk yükümlülüklerdir. Ancak dekorasyonlar, süsleme detayları gibi konuların organizasyon firması eşliğinde halledilmesi gerekir.

Kilise Nasıl Süslenmelidir?

Kilisede yapılacak dini düğün merasimleri açısından sorulan sorulardan biri de kilise nasıl süslenmelidir sorusudur. Kilisenin süslenme şekli organizasyon firmasının temsilcisi eşliğinde belirlenebilmektedir. Kişiselleştirilmiş veya özelleşmiş olan durumlar da bu konuda öne çıkan durumlardır. Fakat genel bakımdan bir kilisenin süsleniş şeklinde dekoratif malzemeler çokça kullanılır. Ayrıca sıradışı olan veya DIY süsleme tekniklerinin de benimsendiğini söylemekte fayda vardır. Çünkü süsleme teknikleri günümüzün trend modellerine göre özelleşir.

Kilisede Fotoğraf Çekimi Yapılabilir Mi?

Kilisede dini törenler her daim Hristiyan toplumları için özel şeylerdir. Ancak farklı konseptlerle eşleşerek çok farklı bir atmosfere dönüştürülmesi de mümkün olabilmektedir. Resmi nikâhın kıyılması ardından akla gelen ilk soru ise kilisede fotoğraf çekimi yapılabilir mi sorusudur. Kilisede belirli kurum yetkililerinden izin alınarak çekim yapılabilmektedir. Ancak bu çekimler organizasyon firmasının eşliğinde yapılmaktadır.

Kilisede DIY Süsleme Tekniği Nedir?

Kilisede DIY süsleme tekniği nedir sorgulamasına ilişkin olarak özelleştirilmiş, el emeği içeren süsleme detaylarından bahsetmek mümkündür. Özellikle fotoğraf çekimi, ortamın atmosferi ve ruhsal açıdan etkileşim sağlama konusunda günümüzün modernize olmuş örneklerinden de faydalanıldığı görülmektedir. Genel bakımdan süsleme detaylarında gelin ve damadın benimsediği simgeler, isimlerinin baş harfleri veya sayısal rakamların bulunması da normaldir. Birçok seçim ve seçeneğin bulunduğu tekniklere DIY süsleme tekniği denilmektedir.

Kilisede Kimler Evlenemez?

Toplum yapısına uygun olan evlilikler Hristiyan toplumunda da önemli sorgulamalara yol açabilmektedir. Buna yönelik popüler şekilde sorulan sorulardan biri de kilisede kimler evlenemez sorusudur. Bu soruyu maddeleme şeklinde özetleyecek olursak aşağıdaki kişilerin kilisede evlilik töreni gerçekleştiremeyeceğini söyleyebiliriz.

  • Ortodoksluk’ta keşiş olanlar

  • Ortodoksluk’ta piskopos olanlar

  • Ortodoksluk’ta patrik olanlar

  • Katolik’te papaz olanlar

  • Rahipler

Genel bakımdan Ortodoks papazları kilisede evlenebilir. Ancak Katolik papazları evlenememektedir. Rahip olmayan kişilerden evlenenleri ise boşanamamaktadır. Kısaca güçlü bir teslimiyet ritüeli olarak ta düşünülür.

Teklif almak ve bize ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. 
Whatsapp'dan Yazın

You can use the links below to get a quote and contact us.
Write on WhatsApp

Kilise Düğünü İçin En Uygun Renkler Hangileridir?

Kilise düğünü için en uygun renkler hangileridir sorgulaması genel ve merak edilen popüler sorulardan biridir. bu soru hem gelin ve damadın konsept belirlenmesinde karşılaştığı hem de davetlilerin katılım esnasında tercih edebileceği renk konusunda merak ettiği bir sorudur. Çünkü dekorasyondan kılık kıyafete kadar kilise ortamında önemsenen detaylar öne çıkmaktadır.

Genel bakımdan hiçbir vakit trend oluşu yok olmayan tonlar beyaz, krem, saks mavisi, altın renk tonu ve koyu kırmızıdır. Fakat renklerin birbiriyle uyumlu olması açısından dekorasyon konusunda organizasyon firmasından destek almanız akıllıca olacaktır. Çünkü yıllardır bu işle özdeşlemiş olan organizasyon yetkilileri kişisel isteklere en uygun ilerleme açısından en uyumlu tonları bir araya getirerek hazırlıklarını yapmaktadır. Buda uyumu getirir. Giyim kuşam konusunda pastel tonların en saf hali, pembenin en açık tonu, krem renk tonu, beyaz ve siyah tercih edilebilmektedir.

Faydalı Bağlantılar:

Kilise Düğünü En İyi Süsleme Fikirleri
Kilise Düğünü İçin En İyi Aydınlatma ve Dekorasyon Fikirleri
Kilise Süsleme Trendleri: Bu Sezon Ne Moda?

 

 

Şuanda sitemizin hızlandırılmış sürümündesiniz.
Tam Sürüme Geç

Joy Tekne Organizasyon

Boğazın Ödüllü En İyi Tekne Organizasyon Firması, Teknede Düğün, Teknede Şirket Yemeği Wedding on the boat in istanbul

Adres: Mecidiye Mah. Vatman Sk. Atalay Apt. No:13 Kat:4 Ortaköy - Beşiktaş / İSTANBUL

Tel: +90 (212) 236 76 96

Gsm: 0555 616 96 96 | 0532 152 68 96

E-Mail: info@joytekneturu.com