KİLİSE DÜĞÜNÜ İÇİN UYGUN RENKLER

Hristiyanlığa özgü inanış biçimlerine göre evlilik törenleri de ayrı bir önem kazanmış konudur. İnsanlığın bakış açısına ve toplumsal yaşam tarzına uyum sağlayan konularla ilişkilenen bu konu genel bakımdan birçok konuyu da öne çıkartır. Öne çıkan konulardan biri de kilise düğünü için uygun renkler veya renk tonlarıdır. Çünkü kilise özel bir yerdir. dini yönden arınma, günah çıkarma veya ritüel gibi birçok şeyde danışılan Hristiyan mekanıdır. Fakat düğün konseptine bakış açısı da oluşturan bir yer olduğundan seçilecek renklerden tutunda düğün günü zamanına kadar her detay önemli bir unsur haline dönüşmektedir. Bu yüzden kilisede yapılacak nikâh törenleri için allı pullu veya şaşaalı renk tonları hiçbir zaman önerilmemektedir.

Teklif almak ve bize ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. 
Whatsapp'dan Yazın

You can use the links below to get a quote and contact us.
Write on WhatsApp

Kilise düğünü için uygun renkler arasında soft tonlar, beyaz, koyu kırmızı, gold renk ve mavi renk tonu çokça öne çıkan tonlardır. Tabii bu renklerin düğün günleriyle özdeşleşmesi bakımından da ayrı bir önem kazandığını söylemek gerekir. Kilisede gelin ve damadın geçeceği halının renkleri kırmızı seçilirken etrafın süslenmesinde kullanılan tonların birbirine olan uyumu da dikkat çeken bir konudur. Örneğin; kilise dekorları mavinin en şık renginde seçilirken çiçek detaylarının beyaz olması önemlidir. Boğucu olmayan tonlar kilisede kullanılan ve tercih edilen tonlardır.

Kilisede Düğün Seti Nelerden Oluşur?

Kilisede evlenip bir ömür mutlu olmayı arzulayan kişilerin önem kazanmış düğün günlerine ilişkin seçim yapması doğal bir sonuçtur. Ancak kilisede evlenmek isteyen herkes için gerekli olan durumlardan ve merak edilen sorulardan biri de kilisede düğün seti nelerden oluşur sorgulamasıdır. Bu sorgulamaya göre aşağıda sıralanan maddeler kilise düğünlerinin genel konsepti olarak ta öne çıkmaktadır.

  • Düğün havluları (Beyaz havlular veya şal)

  • Simge belirleme ve bu simgeleri kiliseye getirme

  • Düğün mumları (Mümkünse boyu uzun olan veya uzun süre yanabilecek olan mum tercihlerinin yapılması)

  • Evlilik yüzükleri

Düğün seti veya kilisede yapılacak bir tören için gerekli olanlar şeklinde düşünmeniz gereken maddeler Hristiyanlar için hassas bir önem taşır. Çünkü kilisenin özel bir yer oluşu, dini inanış şekline uygun oluşu hayat felsefelerini de yansıtmaktadır.

Kilisede Gelinler İçin Gerekli Şeyler

Kilisede düğün yapmak için önceden gün belirlemeniz şarttır. Hatta en önemli konuların başında gün seçimi geliyor demeliyiz. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri evlilik töreni yapılması için uygun olan kiliselerde törenler öğle saatini aşmayacak şekilde yapılabilmektedir. Kilisede gelinler için gerekli şeyler ise düğün gününe uygun seçimlerle eşleşmesi gerekiyor olup aşağıdaki gibi sıralanır.

  • Gelinler için omuzları kapatan pelerinler

  • Genlin taçları veya başlıklar

  • Uzun süre ayakta sabit kalacakları için rahat ayakkabı seçimleri

  • Evlilik sertifikasının olması

Genel bakımdan her detayın ayrı bir önem kazandığı kilise düğünlerinde gelinlere yönelik seçimler farkındalığınızı da arttırır.

Kilisede Düğün Yapmak İçin İhtiyaçlarınızın Listesi

Kilisede düğün yapma isteği normal bir Türk konsepti ile karıştırılmamalıdır. Özel ayin veya ritüel yapılan ve dini inanışların hapsolduğu bir mekanda tören yapabilmek için ihtiyaçlarını oluşacaktır. Buna göre kilisede düğün yapmak için ihtiyaçlarınızın listesi aşağıdaki gibi sıralanır.

  • Kurtarıcı ve annesinin görüntüsünü belirten simgelerin alınması

  • Gelin ve damat için alyansların alınması

  • Düğün havlularının alınması

  • Mum ve peçetelerin alınmış olması

  • Kilisedeki düğün töreni öncesinde tapınağa bağış yapılması

  • Boyun çaprazının olması (Vaftiz olmuş gelin ve damat adaylarında haç sembolünün olması)

  • İsteğe bağlı karavan

Kilisede Mum Süsleme Detayı

Kilisede mum süsleme detayı önemli bir konudur. Mümkün olduğunca dikkat edilen mum konusu aynı zamanda kullanılacak ihtiyaçlardandır. Uzunca bir mum olması gerektiği gibi gelinlik tülüyle süslenip hafif soft tonlarla üzerine çiçek işlemesi eklenmiş olması önemini arttıracaktır. Mumun rengi düğün gününe göre seçilebilir. Fakat genelde beyaz tonların hâkimiyet kazandığını da söylemek gerekiyor. Ayrıca şatafatlı görüntülerden de uzak kalmanız önemlidir.


Faydalı Bağlantılar:

Kilise Düğünü İçin En İyi Aydınlatma ve Dekorasyon Fikirleri
Kilise Düğünü En İyi Süsleme Fikirleri
Kilise Süsleme Trendleri: Bu Sezon Ne Moda?

Şuanda sitemizin hızlandırılmış sürümündesiniz.
Tam Sürüme Geç

Joy Tekne Organizasyon

Boğazın Ödüllü En İyi Tekne Organizasyon Firması, Teknede Düğün, Teknede Şirket Yemeği Wedding on the boat in istanbul

Adres: Mecidiye Mah. Vatman Sk. Atalay Apt. No:13 Kat:4 Ortaköy - Beşiktaş / İSTANBUL

Tel: +90 (212) 236 76 96

Gsm: 0555 616 96 96 | 0532 152 68 96

E-Mail: info@joytekneturu.com